Udregn din engagement rate på Instagram - helt gratis

Engagement rates viser hvor meget den givne profil's følgere interagerer med profilen's opslag.
Opslag

Følgere

Følger


Engagement Rate


Gns. Likes

Gns. Kommentarer


Engagement rate udregneren er gratis, men kun til vores e-mail abonnenter. Du abonnerer nemt ved blot at udregne din første engagement-rate – du kan selvfølgelig altid afmelde dig. Din data: e-mail, fornavn og virksomheds navn vil bliver behandlet sikkert jvf. data loven.

Hvad er en engagement rate?

Folk der til dagligt arbejder med sociale medier, herunder særligt Influencer marketing, kan ikke undgå at støde på termen ’engagement rate’. Engagement rate er et procenttal, der viser, hvor ‘interagerende’ en given profils følgere er. Med andre ord indikerer tallet, hvor meget folk gennemsnitligt liker og kommenterer profilens opslag. Det handler derfor om at have så højt et tal som muligt.

Engagement rates bruges dermed som et mål til at vurdere kvaliteten af det content, man lægger op, samt kvaliteten af profilens følgerbase. Jo bedre content du lægger ud, desto flere likes vil du få, hvorved din engagement rate vil stige. Tallet kan derfor bruges til at sammenligne og måle effektiviteten af sin virksomheds Instagram strategi og evt. korrigere efter behov.
Note til content: Mange virksomheder glemmer at, ’content’ ikke kun er billeder eller videoer, men også teksterne, der bliver skrevet dertil. Vi har i Nordic Social eksperimenteret og fundet ud af, at gode tekster er mindst ligeså vigtigt. Derudover er konstant fornyelse indenfor Copywriting og det visuelle også vigtigt!

Procentsatsen bruges også til at vurdere influencers markedsføringspotentiale. Hvis de har en høj engagement rate, så er deres opslag om dine produkter eller ydelser mere værd for dig. Ofte bruges den også til at vurdere om influencers, eller profiler generelt, har købt falske følgere. Hvis de har det, vil de nok have et stort antal af følgere, men samtidig en mistænksom lav engagement rate. Engagement rates er dog ikke alene nok til at fastslå om en Influencer har købt følgere, men det kan virke som et led i vurderingen.

Hvordan udregnes engagement rates?

Engagement rates er udregnet ved at tage gennemsnittet af interaktioner på 12 opslag og dividere det med antallet af følgere. Fordi engagement raten fremkommer på denne måde, er det muligt at sammenligne, hvor godt virksomheder gør det på Instagram næsten uafhængigt af størrelsen. Det skal dog noteres, at profiler med 1-10.000 fans oftest vil have en højere engagement rate end profiler med 1-10 millioner følgere.

Hvad er en god engagement rate?

Mange synes at nedenstående procentsatser er lave, men Instagram-opslag får faktisk flest interaktioner, når man sammenligner med andre sociale medier, som eksempelvis Facebook & Twitter. Som reference får Instagram-opslag mellem 2-7% engagements, mens Facebook-opslag får mellem 0,1-1,5%.
For influenter (>100.000 følgere)
 • Engagement rates på over 6% og derover er set som meget god.
 • Engagement rates på 3-5% er set som middel til god.
 • Engagement rates på 1-3% er set som under middel.
 • Engagement rates på under 1.5% er set som dårligt.
Gennemsnit af engagement rate for virksomheder
 • Medievirksomheder: 5.55 %
 • Rejsebureauer: 4.49 %
 • Mad og drikke: 4.13 %
 • E-commerce: 5.77
Typisk vil høje engagement rates som disse være på grund af enkelt opslag, der trækket procentsatsen op. Det er typisk som resultat af konkurrencer og viralt content. Af den årsag kan man også måle sig selv mod nedenstående statistik.
Engagement pr. opslag for 1800 af de største virksomheder
 • Sportshold: 2,40%
 • Modebrands: 0,94%
 • Sundhed og beauty: 0,86%.
 • E-commerce / retail: 0,97%
 • Medievirksomheder 1,22%
 • Virksomheder der arbejder med mad og drikke: 1,69%

Udregn din engagement rate på Instagram - helt gratis


Engagement rate udregneren er gratis, men kun til vores e-mail abonnenter. Du abonnerer nemt ved blot at udregne din første engagement-rate – du kan selvfølgelig altid afmelde dig. Din data: e-mail, fornavn og virksomheds navn vil bliver behandlet sikkert jvf. data loven.

Nyhedsbrev

Nordic Social er blevet en del af det prisvindende performance marketing-bureau s360!

Det betyder, at vi ud over vores eksisterende services inden for sociale medier nu også kan tilbyde en bred vifte af andre tjenester inden for digital markedsføring, såsom SEO, Google Ads og meget, meget mere.

For at høre mere er du velkommen til at kontakte Director og Co-founder, Alexander Morabbi. Du kan enten udfylde formularen nedenfor eller fange ham via E-mail eller +45 42760647.