Ressourcer

Optimering af billeder i WordPress – bedst til SEO

Indholdsfortegnelse

Der findes mange hundrede forskellige metoder og plugins, der kan optimere dine billeder – og det bliver gjort på mange forskellige tekniske måder. Slutresultatet er naturligvis et hurtigere website, som også giver bedre SEO resultater.

Hvis din målsætning med billede-optimering er forøget hastighed og bedre Google placering er det bedst at benytte Googles egne anbefalinger. Dem finder du i deres PageSpeed værktøj.

Her anbefales det, at du benytter billedformaet som f.eks. WebP og AVIF, som er bedre end PNG og JPEG. Det er egentligt ikke så vigtigt at du kender til det tekniske bag dem her.

Sådan optimere du billeder i WordPress

  1. Download følgende plugin: Performance Lab. Dette plugin omdanner JPG/JPEG til WebP og er anbefalet af Google selv.
  2. Upload JPG/JPEG billeder. Performance Lab vil automatisk omdanne billederne.
  3. Hvis dine billeder er et andet format en JPG/JPEG vil det ikke virker. Benyt derfor en format-omdanner såsom png2jpg.

Hvis omdannelse til WebP ikke reducerer størrelse på dine billeder nok kan du benytte en et komprimeringsværktøj. Her anbefaler jeg compressor.io.

Eksempel

Dette billede skal uploades til vores kontakt side, men det fylder 15,3 MB, hvilet er alt for stort.

BIlledet uploades og omdannes til WebP. Samtidigt reduceres størrelsen på billedet fra 15,3 MB til 295 KB.

5/5 - (3 votes)

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Gør som 5.000 andre og modtag månedlige growth hacks indenfor digital marketing. Månedlig rapporter over trends på de sociale medier og nyheder.

Ved at trykke ’tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage eller kontakte os.